| Προζύμι |
Όλα τα άλευρα είναι κατάλληλα για προζύμι, αλλά η σίκαλη είναι μακράν η καλύτερη αν σας αρέσει η γεύση και το άρωμα που θα προσδώσει στο ψωμί σας. Πολλοί ανακατεύουν χυμό λεμονιού, κρεμμύδια κλπ., δίνοντας έτσι διαφορετικό άρωμα και χαρακτήρα στο προζύμι και κατά συνέπεια στο ψωμί. Μην χρησιμοποιείτε όλο το προζύμι κάθε φορά που φτιάχνετε ψωμί. Κρατήστε ένα κομμάτι και ανακατέψτε το ξανά με αλεύρι και νερό, ώστε να έχετε έτοιμο προζύμι για την επόμενη φορά. 10% είναι μια αρχικά καλή ποσότητα προζύμης στο ζυμάρι σας σκέτη ή συνδυασμένη με 0,5% μαγιά. Αυξήστε τη αν σας αρέσει η ξινή του γεύση, ή το προζύμι σας δεν είναι αρκετό δυνατό. |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.